Na het thuisduel tegen Ajax, komende zondag, staat een vrij weekeinde op het programma. Maar niet voor alle Fortunezen, want mogelijk worden enkele spelers opgeroepen om voor hun vaderland uit te komen.

Één van de spelers die het vliegtuig mag nemen is Deroy Duarte. De middenvelder die zijn seizoenstart niet gemist heeft en deze afgelopen zaterdag bekroonde met een doelpunt mag afreizen naar Lomé.


Deroy Duarte heeft zojuist voor de gelijkmaker getekend

Daar nemen ‘Os Tubarões Azuis’ het 10 september in Stade de Kégué op tegen het nationale elftal van Togo. Beide landen zijn, samen met Burkina Faso en Eswatini, ingedeeld in Groep B waarin wordt gestreden voor kwalificatie voor de CAN 2023, de Afrika Cup 2023. De eindronde zal begin 2024 worden gehouden in Ivoorkust.

Mocht Kaapverdië zich daarvoor plaatsen, dan is Fortuna Duarte enige tijd kwijt. Die kans is aanwezig, want ‘De Blauwe Haaien’ staan gedeeld eerste, samen met Burkina Faso. In juni speelden Kaapverdië en Togo al tegen elkaar in Praia en toen won Kaapverdië met 2-0.

Naast Deroy Duarte is ook zijn oudere broer Laros (uitkomend voor FC Groningen) geselecteerd naast voormalig Fortuna-aanvaller Lisandro Semedo.

Bron: Federação Caboverdiana de Futebol