De competitie staat op het punt van beginnen en dus wellicht wel aardig om eens te kijken welke oud Fortunezen van club zijn veranderd. Zonder te willen claimen volledig te zijn in dit overzicht, lopen we de bij ons bekende clubwijzigingen van de oud Fortunezen in alfabetische volgorde even langs:

Marcel Akerboom verliet Fortuna bij aanvang van het seizoen 06/07. Kon zich niet meer motiveren in Sittard-Geleen, wel blijkbaar bij FC Zwolle, maar ook dat werd geen succes. Hij vertrekt nu naar HFC Haarlem. In ieder geval een stuk dichterbij Noordwijk.
Matthew Amoah speelde in het seizoen 99/00 in Sittard. Vertrok naar Vitesse en later naar Borussia Dortmund. Dat was blijkbaar net iets te hoog gegrepen, nu terug naar Nederland: NAC Breda.
Rein Baart verliet Fortuna op het einde van het seizoen 04/05. Zijn carriere leek voorbij, maar het is vreemd gelopen: afgelopen seizoen kampioen met VVV en nu tweede keeper bij NEC.
Guido Budziak speelde voor Fortuna in het seizoen 05/06, maar vond geen nieuwe werkgever in het seizoen 06/07. Dit seizoen gaat hij keepen bij Hoofdklasser SV Deurne.
Dirk Jan Derksen speelde in het seizoen 04/05 voor Fortuna, maar vertrok naar Roda JC. Na twee seizoenen Venlo, keert hij dit seizoen terug in Sittard-Geleen.
Sten Dreezen maakte na afloop van het seizoen 05/06 de overstap van Fortuna naar MVV. Helaas kon hij ook daar geen basisplek afdwingen, met als gevolg dat hij besloten heeft het betaalde voetbal vaarwel te zeggen. Volgende station: FC Vinkenslag.
Samir el Gaaouiri verlaat Fortuna na afloop van het seizoen 03/04. Hij vertrekt naar FC Utrecht, maar dat wordt geen succes. Na omzwervingen in de eerste divisie bij FC Volendam en HFC Haarlem, keert hij nu terug in de eredivisie: VVV Venlo.
Chris van Geem speelt in het seizoen 01/02 voor Fortuna. Na de degradatie keert hij terug bij KRC Genk, maar dat wordt geen succes. Hij vertrekt naar Eendracht Aalst en behaalt er een kampioenschap. Komend seizoen gaat hij afbouwen bij Bregel Sport, waar hij speler / trainer wordt.
Jo Geerinckx staat vier seizoenen (00/01 tot 03/04) onder contract bij Fortuna (spelen kunnen we het niet noemen…). Dan vertrekt hij naar KVSK United, maar daar wordt hij gedurende het afgelopen seizoen ontslagen. Dit jaar te bezichtigen bij vierdeklasser Verbroedering Maasmechelen.
Harrie Gommans speelde tot begin 2004 voor Fortuna. Hij vertrok naar Excelsior en via Westerlo en MVV komt hij dit seizoen terug in de eredivisie: Vitesse.
Ronald Hamming verlaat Fortuna aan het einde van het seizoen 02/03. Hij besluit zijn profcarriere bij BV Veendam. Daar speelt hij nog vier seizoenen. Nu is het echt afgelopen: hij stapt over naar de amateurs van Achilles 1894, waar hij – naast spelen voor het eerste elftal – ook de A-jeugd gaat trainen.
Edwin Hermans verruilt Fortuna aan het begin van het seizoen 06/07 verrassend voor Willem II. Hij speelt nauwelijks in Tilburg en neemt afscheid van het betaalde voetbal als speler. Hij gaat de jeugd trainen in Tilburg.
Kevin Hofland verlaat Fortuna op het einde van het seizoen 99/00 en vertrekt naar PSV. Later wordt dat VfL Wolfsburg, maar doorbreken naar de echte top lukt niet. Nu terug naar Nederland, naar Feyenoord.
Patrick Paauwe speelt van 1996 tot 1998 bij Fortuna en vertrekt dan naar Feyenoord. Vervolgens gaat hij naar Valenciennes en nu trekt hij naar Duitsland: Borussia MonchenGladbach in de tweede bundesliga.
Prince Rajcomar verlaat Fortuna op het einde van het seizoen 03/04. Hij vertrekt naar FC Utrecht, maar een succes wordt het nooit. Via FC Den Bosch en KVSK United komt hij dit seizoen terecht bij het IJslandse UMF Breiðablik Kopavogur. Goeie genade…