Julio Velázquez heeft in Real Zaragoza een nieuwe werkgever gevonden. Velázquez tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de Spaanse tweede divisionist.

Velázquez werd al vroeg in het seizoen 2022-2023 door Fortuna aangetrokken om de ontslagen Sjors Ultee op te volgen. De Spanjaard wist de sportieve resultaten voldoende om te buigen maar dat ging niet echt gepaard met attractief en aanvallend voetbal. Tel daarbij zijn, op zijn zachtst gezegd, opmerkelijke gedrag langs de lijn op en het was geen grote verrassing dat Fortuna zijn contract afgelopen zomer niet verlengde.

Julio zat in afwachting van een nieuwe werkgever een aantal maanden thuis. Totdat Real Zaragoza vandaag haar trainer Fran Escribá ontsloeg en bij Velázquez aanklopte. Het ontslag van Escribá was geen grote verrassing nadat Zaragoza van de afgelopen elf wedstrijden er slechts één wist te winnen. In de competitie nemen de ‘Blanquillos’ na zestien wedstrijden een teleurstellende twaalfde plek op de ranglijst in. Aan Velázquez de schone taak om daar verbetering in aan te brengen. We wensen hem daarbij veel succes.

Bron: Website Real Zaragoza