Na 12 trouwe dienstjaren nemen we afscheid van de oude vormgeving van Fortuna Online en stappen over naar een nieuwe. Het is nog even wennen en nee de hele overstap is nog lang niet afgerond, maar een website op twee locaties bijhouden is onbegonnen werk! De komende weken en maanden zullen we blijven bouwen aan de website tot ie helemaal klaar is.


De bouwplannen kwamen ergens vorig jaar voor het eerst op tafel. De realisatie duurde lang omdat de bouwplannen door de Sittard-Geleense raad moesten, nadat de Geleense middenstand lucht kreeg van het plan zette zij onmiddellijk de hakken in het zand. Dat leidde niet alleen tot duur tijdverlies en een hoop gebakkelei, maar ook tot bijschaving van het originele plan. In plaats van een Fortuna Online XL website, moesten we ons tevreden stellen met een kleinere versie, die je nu voor je ziet.

Nadat de bouwplannen bijgeschaafd en goedgekeurd waren, konden we ons buigen over de wenselijkheid van de bouwplannen. Ook dat vergde enige tijd, we wilden namelijk niet over een nacht ijs gaan. Eerst wilden we weten of Fortuna Online eigenlijk wel bestaansrecht heeft (zoniet, dan heeft zo’n nieuwe website geen zin). We namen consultant UNO in de arm, die ons voor de lieve som van 228.073,47 euro voorrekende dat we weldegelijk bestaansrecht hebben. Om zeker van onze zaak te zijn hebben we vervolgens consultant Hypercube Business Innovations nog laten uitrekenen wat Fortuna Online’s Q is. Voor 29.750 euro waren we spekkoper: onze Q bedraagt 1,23!

De volgende stap in het realiseren van onze bouwplannen, was het aanbesteden van de bouwplannen. U begrijpt dat we het hier over een miljoenen investering hebben, met een boven regionale uitstraling die Limburg-Zuid wel eens definitief op de kaart zal kunnen zetten. We waren dan ook niet verbaasd dat gouverneur Leon Frissen aan de deur klopte. U zult ook niet verbaasd zijn te horen dat we die deur niet openden.

Nadat de (Europese) aanbesteding was afgerond, konden we ons gaan richten op de financiering van het project. Voor dat klusje huurden we Hans Erkens in, de man die zijn sporen meer dan verdiend heeft in de bestuurswereld. Voor 125 euro per uur, stelde Hans een financieel plan op dat ons in staat stelde om het project te financieren. De loopplankfinanciering die deel uitmaakte van het financiele plaatje hebben we ingediend bij de gemeente Kerkrade, die positief heeft gereageerd op de subsidieaanvraag.

En daarmee bent u bijgepraat. Niet dat dat nodig was, want u bent al het hele jaar op de hoogte gehouden over deze ontwikkelingen door de door ons ingehuurde mediacommunicator die maximale transparantie predikt: Sef Vergoossen. Kortom, dit berichtje is overbodig, niet?

Hoe dan ook, we wensen u veel leesplezier op Fortuna Online nieuwe vormgeving. Nieuwe stijl wordt het niet overigens, alles blijft bij het oude. En zoals de ouwe vos Rabelais al zei: Lys ce que voudra!