Bryant Nieling doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. Vorig seizoen tekende de centrale verdediger zijn eerste profcontract bij Fortuna Sittard.

Het zojuist afgelopen seizoen speelde Nieling voornamelijk bij Fortuna Sittard O21. Om de overstap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal te verkleinen is het van belang dat Fortuna Sittard O21 op een zo hoog mogelijk niveau speelt. Nieling moest daar afgelopen seizoen aan bijdragen.

In een seizoen dat uit een najaars- en voorjaarscompetitie bestaat, kan een club tweemaal promoveren. Fortuna Sittard O21 won de najaarscompetitie, waardoor Fortuna in de winterstop promoveerde van divisie vier naar divisie drie. In het voorjaar kwam Fortuna net tekort om een dubbele promotie te bewerkstelligen.


De najaarstitel was een prooi voor Nieling en co.

Jammer, want we vermoeden dat Fortuna de ambitie heeft om het O21-team minimaal in divisie 2 te krijgen. Desalniettemin leverde Nieling een wezenlijke bijdrage aan de opmars van Fortuna Sittard O21.

Ondertussen hebben Ximo Navarro en Roel Janssen (de laatste in ieder geval als speler) afscheid genomen van het eerste elftal en blijven er nog drie centrale verdedigers over in de selectie van Danny Buijs: Stipe Radić, Rodrigo Guth en Dimitris Siovas.

Dat is een magere bezetting en dus heeft Fortuna nu Bryant Nieling vastgelegd, die komend seizoen aansluiting moet vinden bij het eerste elftal en zichzelf klaar moet stomen voor eredivisieminuten, mocht de nood aan de man zijn.


Gaat Nieling in het seizoen 2023/24 zijn debuut maken voor het vlaggeschip van Fortuna Sittard?

De centrale verdediger tekent tot de zomer van 2024 met een optie op nog een seizoen.

Eerder tekende centrale verdediger Daan Bisschops al een contract tot 2026. Fortuna zal met de achttienjarige Bisschops een vergelijkbaar traject voor ogen hebben.

Bron: Fortuna Sittard