Bryant Nieling doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. De centrale verdediger tekende in juli 2022 zijn eerste profcontract bij Fortuna Sittard, maar kreeg in het seizoen 2022/23 alleen speeltijd bij Fortuna Sittard O21, waarmee hij een kampioenschap behaalde.

Eind juni tekende Nieling een nieuw contract bij Fortuna tot de zomer van 2024 met een optie op nog een seizoen.

Nieling traint in de voorbereiding op het seizoen 2023/24 mee met het eerste elftal, maar we vermoeden dat hij ook dit seizoen weinig speeltijd gaat krijgen bij het eerste elftal.

Met Rodrigo Guth, Dimitris Siovas, Sadik Fofana en Stipe Radić heeft Fortuna vier spelers voor twee posities in de selectie. Bovendien kan trainer Danny Buijs ook Nathan Markelo en Mitchell Dijks centraal in de verdediging inzetten.

Omdat de twintigjarige Nieling speeltijd nodig heeft, is verhuur een logische optie. Fortuna onderhandelt momenteel met eerstedivisionist MVV Maastricht over verhuur.

Mocht Fortuna Bryant Nieling aan MVV verhuren gedurende het seizoen 2023/24, dan kan Fortuna na afloop van het seizoen alsnog bepalen Nieling terug te halen door de optie in zijn contract te lichten.

Bron: Dagblad De Limburger