Niet alleen in Europa, maar ook op het Afrikaanse continent kwamen gisteren (ex-)Fortunezen in actie. Zoals Samuel Moutoussamy. Hij nam het met de Democratische Republiek Congo in Rabat op tegen het Marokko van Dries Saddiki. Na het verlies tegen Burkina Faso hadden ‘Les Léopards’ iets goed te maken. En dan is Marokko niet de meest prettige tegenstander, aangezien zij één van de meest toonaangevende voetballanden in Afrika zijn.

En dat blijkt tijdens de eerste helft als Marokko het spel dicteert en DR Congo zich beperkt tot enkele ongevaarlijke uitvallen. De 1-0 voorsprong door Ajacied Noussair Mazraoui is dan ook een correcte weergave van het spelbeeld.

In de tweede helft tonen Moutoussamy en zijn teamgenoten een volledig ander gezicht en vechten zich terug in de wedstrijd. Na een uur legt Jordan Botaka op de rand van het strafschopgebied af op Yoanne Wissa die van afstand doelman Munir Mohand Mohamedi verslaat.

In het verdere verloop van de wedstrijd probeert Marokko een tweede treffer te forceren, maar tevergeefs. En zo eindigt het oefenduel in een gelijkspel. Samuel Moutoussamy speelde 90′ mee.

Bron: Morocco World News / Foto: Arryadia