Deze periode staan tal van interlands gepland voor een heel aantal spelers van Fortuna Sittard. Één daarvan is gloednieuw Fortunees Samuel Moutoussamy. Hij nam het met de Democratische Republiek Congo in het Stade Ben-Ahmed-El-Abdi van de Marokkaanse badplaats El Jadida op tegen Burkina Faso.

Na 11 maanden spelen ‘Les Léopards’ weer eens een interland waarbij bondscoach Christian Nsengi Biembe de wedstrijd start met de tweede garnituur. Burkina Faso profiteert optimaal en neemt via ex-Ajacied en thans speler van Aston Villa FC Bertrand Traoré de leiding. 1-0 is tevens de ruststand.

Tijdens de rust wisselt de bondscoach niet, maar wel vlak erna. Na 52 minuten maakt Moutoussamy zijn opwachting. Maar hij kan niet voorkomen dat Bryan Dabo er vanaf de strafschopstip 2-0 van maakt na een overtreding op Traoré. Een paar minuten voor tijd maakt diezelfde Dabo er zelfs nog 3-0 van.

Dinsdag sluiten DR Congo en Samuel Moutoussamy hun interlandperiode af met een tweede vriendschappelijke duel. Dan staat een oefenduel tegen Marokko op het programma. Daarna zal de huurling van FC Nantes naar Sittard-Geleen afreizen om zich te voegen bij de selectie van Kevin Hofland.

Bron: Fédération Congolaise de Football Association