Twee dagen geleden deed het gerucht de ronde als zou Fortuna Sittard op het punt staan de Kroatische winger Josip Mitrović vast te leggen. En dat gerucht wordt vandaag bevestigd door Fortuna. Deze week is Mitrović vanuit Kroatië naar de Westelijke Mijnstreek gevlogen en aangekomen. Hij heeft inmiddels  een contract getekend dat hem voor drie seizoenen Fortuna-speler maakt.

Mitrović heeft er al enkele seizoenen in de Hrvatska Nogometna Liga (de Kroatische Eredivisie) opzitten en kwam uit voor HNK Rijeka NK Inter Zaprešić en HNK Gorica. Ook speelde Mitrović voor Kroatië JO17, JO19, JO20 en JO21.

Ondanks dat Mitrović recent nog zijn contract met één seizoen verlengde bij HNK Gorica zet hij nu zijn eerste stappen buiten Koratië. Ondertussen heeft hij een kleine 150 wedstrijden achter zijn naam staan waarin hij 14 doelpunten scoorde.

Met het vandaag aantrekken van Josip Mitrović en Mitchell Dijks die gisteren een nieuw contract tekende ziet de selectie van Danny Buijs er weer iets anders uit als afgelopen zaterdag, toen Fortuna zich een eerste keer aan haar fans liet zien tijdens de eerste training.

Bron: Fortuna Sittard