De afgelopen tijd wist Fortuna Sittard al een flink aantal nieuwe spelers vast te leggen. Maar de selectie is nog niet op sterkte en Josip Mitrović lijkt de volgende speler die gaat aansluiten, als we voetbalweekblad Voetbal International mogen geloven. Met de komst van de 24-jarige buitenspeler zal Fortuna een voormalige jeugdinternational aan haar selectie toevoegen die hoofdzakelijk vanaf de rechterkant speelt.

Mitrović debuteert in het profvoetbal bij HNK Rijeka, waarvoor ook voormalig Fortuna-doelman Ivor Pandur ooit speelde. Maar verder dan zijn debuut komt Mitrović niet aan de Adriatische Zee. Hij stapt over naar NK Inter Zaprešić. De overstap van de Kroatië JO17- en JO19-international pakt goed uit, want tijdens het seizoen 19/20 komt Mitrović regelmatig in actie. Ondertussen stapt hij ook over naar Kroatië JO20, al komt hij voor dat vertegenwoordigend elftal maar één enkele keer uit.

Maar Mitrović verblijft maar één seizoen bij NK Inter Zaprešić, want hij verhuist naar de andere kant van Zagreb. Bij HNK Gorica tekent Mitrović een contract voor vier seizoenen. Het eerste seizoen neemt Mitrović de tijd zich aan te passen binnen zijn nieuwe omgeving, maar de drie daaropvolgende seizoenen is de buitenspeler er onbetwist basisspeler.

Maar ondanks dat Mitrović recent nog zijn contract met één seizoen verlengde (tot en met de zomer van 2025) lijkt hij klaar voor een stap hogerop. Ondertussen heeft hij een kleine 150 wedstrijden achter zijn naam staan op het hoogste niveau van Kroatië waarin hij 14 doelpunten scoorde.

Het is de bedoeling dat Mitrović een meerjarig contract zal tekenen in Sittard-Geleen.

Bron: Voetbal International