Zaterdagavond dacht trainer Sjors Ultee nog dat er met het huren van Dario van den Buijs een einde was gekomen aan het aantal inkomende transfers, maar op Transfer Deadline Day kan dat zomaar veranderen. Wist Fortuna in augustus op de laatste dag nog Samuel Moutoussamy te huren bij het Franse FC Nantes, vandaag lijkt het te gaan om Dimitris Emmanouilidis.

Reeds eerder deze maand liet beoogd investeerde Acun Ilıcalı aan het Turkse TV100 Spor uitschijnen dat Fortuna geïnteresseerd is in de buitenspeler, maar Panathinaikos FC (zijn huidige club) weigerde aanvankelijk mee te werken aan een transfer.

Maar tegen het einde van de wintertransferperiode wordt veel vloeibaar, waardoor een overgang plotseling weer tot de mogelijkheden behoort. Het Griekse Sports DNA weet dat het gaat om een huurperiode tot het einde van het seizoen. In de huurovereenkomst is eveneens een optie voorzien dat Fortuna Emmanouilidis voor een vastgesteld bedrag mag overnemen. Panathinaikos FC heeft wel een doorverkooppercentage bedongen, dus mocht Emmanouilidis in de toekomst worden verkocht door Fortuna, dan dient vloeit een bepaald deel van de transfersom terug naar Athene.

Emmanouilidis is een 20-jarige Griek die bij Panathinaikos FC niet veel aan spelen toekomt. Dat lukte afgelopen seizoen wel bij Panionios, waaraan Panathinaikos hem verhuurde. Vanwege het feit dat Emmanouilidis te boek staat als ‘talentvol’ stond de Griekse grootmacht niet te springen om zomaar afstand te doen van haar vleugelspeler, maar lijkt nu alsnog akkoord te gaan met de voorgestelde constructie.

Bron: Sports DNA (1) / Sports DNA (2)