Na afloop van het seizoen 21/22 vertrokken vier van de zes keepers bij Fortuna Sittard. Joshua Wehking speelde al op huurbasis bij MVV en Fortuna verlengde zijn aflopende contract in Sittard niet.

Felix Dornebusch had nog een optie in zijn aflopende contract, maar die lichtte Fortuna niet, waardoor ook hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club.

Ruben van Kouwen kwam aan de start van het seizoen over van NEC O21. Hij tekent een contract voor een seizoen met een optie op een tweede. Gedurende zijn eerste seizoen verhuurt Fortuna hem halverwege aan eerstedivisionist MVV Maastricht. Op het einde van het seizoen licht Fortuna de optie in zijn contract niet, waardoor ook hij transfervrij op zoek kan naar een nieuwe club.

Fortuna liet ook de ontevreden Michael Verrips vertrekken. Hij verliet Fortuna op huurbasis richting FC Groningen, dat ook een koopoptie bedong.

En dus heeft Fortuna slechts twee keepers in de selectie (Yanick van Osch en Tom Hendriks). Fortuna zal dus op zoek zijn naar een tweede en een derde/vierde keeper en we vermoeden dat een potentiële derde/vierde keeper zich op proef gemeld heeft: Bob van der Hoek.

De 26-jarige Van der Hoek speelde het afgelopen seizoen in de derde divisie bij RKVV Westlandia, maar tekende recentelijk een contract bij tweededivisionist Koninklijke HFC voor het nieuwe seizoen. We vermoeden dat HFC Van der Hoek een kans op een contract in de eredivisie niet wil ontnemen, waardoor hij nu bij Fortuna meetraint.