Gedurende het seizoen 21/22 verhuurde Fortuna Sittard een viertal spelers aan MVV Maastricht: Ruben van Kouwen, Toshio Lake, Joshua Wehking en Arian Kastrati. MVV maakte vorige week bekend geen intentie te hebben een van deze vier spelers vast te leggen (of opnieuw te huren) voor het komende seizoen. Twee van deze vier spelers keren definitief niet terug naar Sittard.

Aan de start van het zojuist afgelopen seizoen legde Fortuna Sittard keeper Ruben van Kouwen vast voor een seizoen, met een optie op een tweede seizoen. In de winterstop gaat Van Kouwen op huurbasis spelen bij MVV, maar ook in de eerste divisie komt hij niet aan speeltijd toe. Fortuna Sittard gaat de optie in zijn contract niet lichten, waardoor Van Kouwen Fortuna deze zomer transfervrij kan verlaten.

Toshio Lake tekende aan de start van het seizoen 20/21 eerst een amateurcontract bij Fortuna Sittard en niet veel later – nadat hij FC Twente geveld hadeen profcontract tot de zomer van 2022 met een optie op nog eens twee seizoenen. In de winterstop verhuurde Fortuna Lake aan MVV voor het restant van het seizoen, waar hij tot veertien competitieduels kwam. Fortuna Sittard moet uiterlijk deze maand aangeven of de club de optie in het contract van Lake, die tot dusverre elf eredivisieduels speelde voor Fortuna Sittard, gaat lichten.

Joshua Wehking tekent in de zomer van 2020 een tweejarig contract bij Fortuna Sittard. Hij moest met Yanick van Osch uitvechten wie tweede keeper achter Alexei Koselev zou worden. Die strijd verloor Wehking. Wehking speelde nooit in het eerste elftal, voor zijn verhuur aan MVV aan de start van het seizoen 21/22. Fortuna zal het aflopende contract van de doelman niet verlengen. Wehking zal Fortuna Sittard deze zomer dus transfervrij verlaten.

Arian Kastrati doorliep de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. De aanvaller debuteert in het eerste elftal in januari 2021. Op het einde van het seizoen tekent hij een tweejarig contract, maar Fortuna verhuurt hem eerst aan de Sloveense tweedeklasser NK Jadran Dekani, later aan MVV Maastricht. MVV had een optie tot koop, maar licht die optie dus niet. In principe speelt Kastrati, die tot dusverre zeven eredivisie- en een bekerduel speelde voor Fortuna, komend seizoen dus bij Fortuna, maar het ligt wellicht voor de hand dat Fortuna hem opnieuw uitleent.

We wensen Ruben van Kouwen en Joshua Wehking veel succes in hun verdere loopbaan.

Bron: Dagblad De Limburger