Rasmus Karjalainen tekende in de zomer van 2019 een vierjarig contract bij Fortuna Sittard. De aanvaller zou in zijn eerste seizoen zeventien duels (vijftien competitie- en twee bekerduels) spelen, vaak als invaller, en kon dus niet echt overtuigen.

Vitalie Damașcan en Bassala Sambou stonden hoger in de pikorde. Het feit dat Karjalainen vaak werd uitgespeeld als rechtsbuiten hielp ook niet.

In de aanloop naar het seizoen 20/21 contracteerde Fortuna Sebastian Polter, waardoor de speelkansen van Karjalainen opnieuw afnamen. De Finse international trok zijn conclusies en liet zich een jaar verhuren aan het Zweedse Örebro SK, dat uitkomt in de Allsvenskan (de hoogste Zweedse divisie). Daar speelde hij in de tweede helft van de zomercompetitie 2020 waar hij in veertien duels viermaal scoorde.

In de eerste helft van de zomercompetitie van 2021 kwam Karjalainen niet meer aan spelen toe, vanwege een blessure aan een halsslagader, waarvan hij overigens weer hersteld is.

In de voorbereiding op het seizoen 21/22 keerde hij weer terug bij Fortuna, maar het was duidelijk dat hij een nieuwe club mocht zoeken. Die heeft hij nu gevonden. Hij keert terug naar Zweden, maar niet naar de Allsvenskan, maar naar de Superettan (de Zweedse tweede klasse), want tekent een contract bij Helsingborg IF tot het einde van 2023. Het is onduidelijk of de Zweden nog een transfersom hebben betaald.

We wensen Karjalainen veel succes in zijn verdere carrière.

Bron: Fortuna Sittard / Helsingborg IF