Voorafgaande aan het seizoen verruilen twee spelers van Fortuna Sittard de Eredivisie voor de Allsvenskan, de hoogste divisie van Zweden. Grégoire Amiot wordt verhuurd aan Falkenbergs FF terwijl Rasmus Karjalainen voor een verhuurperiode naar Örebro SK trekt.

En vanmiddag, tijdens speeldag 24, komen beide spelers tegen elkaar uit. Voor Amiot is elk duel van belang, aangezien Falkenbergs FF de rode lantaarn in bezit heeft, terwijl Karjalainens Örebro SK moet winnen om nog uitzicht te houden op een plek die recht geeft op Europees voetbal.

Na een eerste helft zonder doelpunten, levert de tweede helft veel meer hoogtepunten op. Zeker voor ‘FFF’ als Tobias Englund halverwege de tweede helft de bal onder de lat volleert.

Niet veel later brengt Deniz Hümmet Örebro SK weer langszij, maar toch is het de ploeg van Amiot dat de punten thuishoudt. Een kwartier voor tijd zorgt Carl Johansson voor de beslissende 2-1. En zo doen Amiot en ‘FFF’ goede zaken in de degradatiestrijd. De laatste plaats is voorlopig voor Kalmar FF, aangezien Falkenbergs FF één doelpunt méér heeft gescoord.

Grégoire Amiot speelde de gehele wedstrijd mee, terwijl Rasmus Karjalainen inviel na 65 minuten.

Bron: Fotbollskanalen