Afgelopen week werden op de valreep Grégoire Amiot en Rasmus Karjalainen verhuurd aan twee Zweedse clubs. Terwijl Amiot werd verhuurd aan Falkenbergs FF, verkaste Karjalainen op huurbasis naar Örebro SK.

De nieuwe club van Amiot speelde gisteren haar 18e speelronde in de Allsvenskan (waarin het met 2-1 verloor van Östersunds FK). Amiot speelde niet mee, aangezien hij nog niet met zijn nieuwe teamgenoten trainde.

Karjalainen daarentegen zit vanmiddag wel bij de wedstrijdselectie van ‘ÖSK’, maar begint op de bank. Tegenstander IFK Norrköping staat weliswaar veel hoger op de ranglijst, maar kijkt na een half uur tegen een 1-0 achterstand aan.

Tijdens het enerverende duel wordt volop gescoord. Na de 1-0 voorsprong, kijkt Örebro SK na ruim een half uur ineens tegen een 1-2 achterstand aan. Na het nemen van een 3-2 voorsprong wordt het binnen enkele minuten weer gelijk: 3-3.

In de  slotfase valt Karjalainen in en geeft de voorzet waaruit Deniz Hümmet (die ook debuteert voor Örebro SK) zijn derde en de vierde voor ‘ÖSK’ scoort (90′ + 3′).

Door de 4-3 overwinning klimt Karjalainen met zijn team naar de 11e plek in de rangschikking.

Bron: Fotbollskanalen