Fortuna Sittard verhuurde Rasmus Karjalainen aan het begin van het seizoen voor een jaar aan de Zweedse hoogsteklasser Örebro SK. Hij zou er de tweede helft van de zomercompetitie 2020 en de eerste helft van de zomercompetitie 2021 gaan spelen.

Nu ja, dat was de bedoeling. Hij speelde dertien duels (vier doelpunten) in het restant van de 2020 competitie, maar kwam dit jaar niet aan spelen toe. De reden is vrij ernstig. Begin maart vlak voor de start van de competitie kreeg Karjalainen tijdens een training een bal tegen zijn hoofd, waarbij zijn halsslagader werd geraakt. Een klein scheurtje in zijn halsslagader leidde tot een kleine inwendige bloeding.

Daar kwam hij overigens pas een aantal dagen later achter toen hij zich bij de dokter meldde vanwege hoofdpijn. Had het onopgemerkt gebleven, dan had de scheur groter kunnen worden, met ernstige consequenties (bijvoorbeeld een beroerte).

Karjalainen heeft rust en medicijnen voorgeschreven gekregen. Medio juni ondergaat hij de volgende controle en hopelijk blijkt dan dat de scheur geheeld is, waarna hij weer aan voetbal kan denken. Niet bij Örebro SK, want de Allsvenskan 2021 ligt stil vanwege het EK en dat EK gaat ook al aan Karjalainens neus voorbij vanwege zijn blessure.

Op Twitter heeft Karjalainen al afscheid genomen van Örebro SK, dus het ligt in de lijn der verwachting dat de Fin zich zal melden in Sittard bij de start van het nieuwe seizoen er vanuitgaande dat de scheur in zijn halsslagader tegen die tijd gedicht is.

Rasmus Karjalainen heeft in Sittard nog een contract tot de zomer van 2023.

Bron: Fotboll Direkt