Het Carnavals is losgebarsten, maar niet voor de spelers van Fortuna. Vooraleer ze zich in het feestgedruis mogen gaan storten stond er nog een oefenwedstrijd tegen een Poolse derdeklasser op het programma…

 

 

 


De wedstrijd tegen het Poolse ODRA Opole staat gepland voor 10.30 op veld 1 van het Euregionaal Sportcentrum. Als we omstreeks 10.30 arriveren valt er nog maar weinig te zien. Voor ons dan ook de mogelijkheid om even naar de trainingssessie van het eerste elftal te kijken.

Deze sessie stelt bitter weinig voor. Maar goed ook, want enkele spelers hebben hun bed maar amper gezien vannacht. Er mocht van trainer Chris Dekker Carnaval worden gevierd. Tsja, en voor sommigen was dat de eerste maal…

De details komen ons ten ore via Mels van Driel, die in de dug-out naar de training zit te kijken. Hij heeft zich (naar eigen zeggen) gisteren in zijn pink gesneden met een stuk glas en kan onmogelijk aan de training deelnemen. Zijn rechter pink is gelijmd, gespalkt en vervolgens flink ingepakt. Overigens zal hij het Carnaval aan zich voorbij laten gaan, hij vertoeft dit weekend in zijn geboortestreek.

Aan de andere kant van het sportcentrum is de wedstrijd tegen ODRA Opole al lang en breed aan de gang, maar wij kijken liever naar de veelvuldig scorende Guido Budziak. Er wordt namelijk een partijvorm gespeeld zonder doelmannen. Ook Sten Dreezen speelt mee, maar het scoren gaat hem iets minder goed af.

Nadat de training van het eerst elftal is afgelopen, begeven we ons maar eens naar veld 1. Daar zien we dat Fortuna toch wel een heel behoorlijk elftal op de been heeft weten te brengen.

Op de spelersbus van de Poolse tegenstrever troffen we tekst ‘Coach op the Year’ aan. Deze heeft alvast geen betrekking op de trainer van de Polen. Met luid geschreeuw vuurt hij zijn spelers aan en probeert meermaals in conclaaf te gaan met de stoïcijnse scheidsrechter.

Omdat we niet alles van de eerste helft hebben gezien, kunnen we hier geen goed oordeel over vellen. Hetgeen we wèl hebben gezien is dat de Polen fysiek prima in orde zijn en dat de Fortuna-spelers het hier bij tijd en wijlen toch wel moeilijk mee hebben. Deslanietemin wordt de rust gehaald met een stand van 0-0.


De hele match werd door de Polen op video vastgelegd…

Na de rust zakt het niveau, mede door toedoen van een behoorlijk aantal wissels.

Ook aan Fortuna-zijde wordt gewisseld. Overigens moest vlak voo rust Tomas Daumantas geblesseerd het veld verlaten. Volgens onze inschattingen een blessure zonder veel erg.


Een piepjonge assistent-scheidsrechter vraagt om een wissel

Na de thee voltrekt het spel zich voornamelijk zo rond de middencirkel. Kansen vallen er nauwelijks te noteren, omdat de Fortuna-aanvaller vrij onmachtig zijn.

Na een paar forse overtredingen (elleboog op Gino Facenna en harde tackle op Serdal Guvenc) maakt de scheidsrechter een einde aan de partij, welke eindigt zoals ze begon: met 0-0.

Fortuna Sittard – ODRA Opole 0-0

Fortuna Sittard: Thijssen; Meszárós, Facenna, Op den Kamp, Leuhena (Geenen); Simone (Masthoff), Serdal Guvenc, Israelian, Daumantas (Evers); Grabovac, Olgün.

Lateral Boys