Eerder deze week liet technisch manager Sjoerd Ars zich in Dagblad De Limburger ontvallen dat er weliswaar interesse is van Championshipclub Queens Park Rangers voor George Cox, maar dat het verschil tussen vraag en aanbod vrij groot is. Hoe groot werd niet meteen duidelijk.

QPR bracht dit bod vorige maand uit. Het Engelse Football Insider weet nu te melden dat QPR bereid was 500.000 pond (ongeveer 585.000 euro) te betalen voor Fortuna’s linksback. Fortuna wees dat bod af.

Cox kwam aan de start van het seizoen 19/20 op huurbasis over van Brighton & Hove Albion. Op het einde van het seizoen lichtte Fortuna een koopoptie in het huurcontract, waardoor hij nu in Sittard tot de zomer van 2023 onder contract staat. Hij speelde in twee seizoenen 58 duels (54 eredivisie- en 4 bekerduels), waarin hij zes doelpunten scoorde.

Afgelopen seizoen verkocht Fortuna Mark Diemers aan Feyenoord voor circa 1 miljoen euro, die op dat moment nog een eenjarig contract had bij Fortuna. Fortuna verkocht ook Amadou Ciss aan Amiens SC voor circa 1,2 miljoen euro, die op dat moment nog een tweejarig contract had bij Fortuna.

We verwachten niet dat Fortuna Cox wenst te laten gaan voor een lager bedrag dan dat Amiens betaalde voor Ciss.

Bron: Football Insider