George Cox speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Fortuna Sittard. De 22-jarige Brit speelde 21 competitieduels en twee bekerduels voor Fortuna, waarin hij eenmaal scoorde (het laatste doelpunt van Fortuna in maart tegen PEC Zwolle).

Voor Fortuna was dat voldoende om de optie in zijn huurcontract te lichten en hem dus over te nemen van Brighton & Hove Albion. Cox heeft vandaag een contract getekend dat hem tot de zomer van 2023 bindt aan Fortuna Sittard.

En daarmee heeft Fortuna de verdediging van het elftal dat komend seizoen uit de degradatiezorgen moet zien te blijven redelijk in de steigers staan. Op de linksback positie beschikt Fortuna over George Cox en Roel Janssen. Op de rechtsback positie kan Kevin Hofland kiezen uit Lazaros Rota en Clint Essers. Hofland heeft drie doelmannen: Alexei Koselev, Yanick van Osch en Joshua Wehking. Alleen centraal achterin verwachten we nog een vervanger van Wessel Dammers. Voor die posities heeft Hofland Branislav Ninaj, Martin Angha en Grégoire Amiot. Roel Janssen kan centraal natuurlijk ook uit de voeten.

Bron: Fortuna Sittard