Sinds enkele weken is de transfermarkt weer geopend en alle clubs kijken uit naar het binnenhalen van versterkingen. Zo ook Fortuna Sittard. De club is op zoek naar een linksbenige centrale verdediger en een vleugelspits, maar trekt nu een rechtsback aan.

Ongeveer één jaar geleden, tijdens de wintermercato van 19/20, weekt Fortuna Lazaros Rota los bij het Slowaakse MFK Zemplín Michalovce. Na een goede tweede seizoenshelft heeft Rota dit seizoen moeite zijn vormpeil van afgelopen seizoen te halen. Maar met het vertrek van Kevin Hofland en de aanstelling van Sjors Ultee keert Rota terug in de basis. Desondanks huurt Fortuna de 27-jarige Mickaël Tirpan.

Tirpan begint in januari 2014 aan een ware zwerftocht langs verschillende Belgische clubs. Na een half jaar FCV Dender vertrekt Tirpan de taalgrens over richting R. Francs Borains. Maar na amper één seizoen vertrekt hij weer, ditmaal naar RFC Seraing. Maar ook in Seraing houdt Tirpan het niet lang vol en verhuist naar Excelsior Mouscron.

Vanuit Wallonië gaat zijn trektocht verder richting de oostkantons, waar hij zich aansluit bij KAS Eupen. Maar ook in Eupen houdt hij het na één seizoen voor gezien. KSC Lokeren wordt zijn volgende bestemming. In Oost-Vlaanderen lijkt hij zijn draai te vinden, maar KSC Lokeren houdt ermee op. Logischerwijs is zijn volgende halte een club in het buitenland.

Hij trekt naar Turkije en tekent bij Kasımpaşa S.K. een contract voor tweeënhalf jaar. Tijdens zijn eerste half jaar lukt het Tirpan om een basisplaats te veroveren. Zijn prestaties vallen meer clubs op en hij kan zomaar overstappen naar een andere Turkse club. Maar zijn privésituatie steekt stokken in de wielen; Tirpan wilt weer dichter bij België gaan voetballen.

Tirpan weet al enige tijd dat hij wilt terugkeren naar België, maar ook Nederland is een optie. Zeker als het om Fortuna gaat. Voorlopig komt de rechtsback (die in Turkije veelal als centrale middenvelder speelde) voor de duur van een half seizoen over vanuit Turkije.

Tegenover de komst van Tirpan staat het mogelijk vertrek van Lazaros Rota. Het Franse FC Lorient is kandidaat om de Griekse verdediger in te lijven.

Bron: Fortuna Sittard