Fortuna pakte voor de winterstop meer punten uit dan thuis. Reden te meer om uitduels te bezoeken en dat deed de Fortuna-support dan ook (maar vast niet vanwege de punten). Tijd voor de tussenbalans in het uitvak.


Fortuna speelde tot dusverre zeven uitduels in de eredivisie. Gemiddeld zaten er 399 Fortuna-supporters in het uitvak. Zoals je in onderstaande figuur kunt zien, is dat geen record (we houden deze statistieken bij sinds het seizoen 1999/00), maar toch een mooie tweede plek.

Zal het gemiddelde op het einde van het seizoen veel afwijken van de huidige tussenstand? Als reisduur de graadmeter is niet. Gemiddeld genomen is het uitvak dit seizoen 201km verwijderd van Sittard. De zeven uitvakken die Fortuna al bezocht, zijn gemiddeld 208km verwijderd van Sittard, dus qua afstand zijn de zeven bezochte stadions redelijk representatief.

We zijn natuurlijk wel overgeleverd aan de grillen van de KNVB/ESPN. Mochten zij ons uitduels op zondagavond om 21.00uur ergens in het noorden van het land voorschotelen, dan zal dat ongetwijfeld vreten aan het gemiddelde.

Het best bezochte uitvak dit seizoen staat voorlopig in Rotterdam, maar wie had gedacht dat het Spangen (603 supporters) en niet De Kuip (567 supporters) zou zijn?

Eigenlijk is er niets mooier dan te zitten in een exploderend uitvak! Ga je in 2023 mee?