Afgelopen weekend werd Zian Flemming gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever Millwall FC. Het vertrek van Flemming kwam niet als een verrassing, want vrijwel elke transferperiode maakten clubs hun interesse in de middenvelder kenbaar.

Misschien wél verrassend is degene die Fortuna ziet als de opvolger van Flemming. Technisch Manager Sjoerd Ars heeft zich bij RSC Anderlecht gemeld om te informeren naar de mogelijkheden om Michel Vlap over te nemen. De 25-jarige Fries speelt enkele jaren voor SC Heerenveen als hij overstapt naar Anderlecht. Maar zijn prijskaartje (zo’n € 8.000.000) hangt als een molensteen om zijn nek, want een vaste waarde wordt Vlap nooit.

Op zoek naar meer vertrouwen en speeltijd vertrekt hij op huurbasis naar DSC Arminia Bielefeld, maar met amper zeven wedstrijd in de 1. Bundesliga zit zijn verhuurperiode er alweer op. Een terugkeer naar ‘Les Mauves’ ziet Vlap niet zitten en komt tijdens het seizoen 21/22 uit voor FC Twente.

Aanvankelijk leek een definitieve overgang niet tot de mogelijkheden te behoren, maar nu willen ‘De Tukkers’ Vlap tóch definitief overnemen. Daarmee lijkt Fortuna haar hoop op Vlap meteen in de prullenbak te kunnen mikken, want het is onwaarschijnlijk dat de Fries Fortuna verkiest boven FC Twente.

Bron: Voetbal International