In een zeer matig bezet Wagner en Partners Stadion heeft Fortuna zijn laatste oefenwedstrijd voor de competitiehervatting met 0-2 verloren van een eveneens matig PSV.

De in trainingskamp verblijvende Eindhovenaren kwamen in de 16e minuut op voorsprong na een eigen doelpunt van Charly van den Ouweland uit een slecht verdedigde hoekschop. In de 22e minuut brak Afellay door de verdediging van Fortuna en liet hij Arjan Christianen ondanks een sliding van Zarko Grabovac kansloos, 2-0. Voor rust kreeg Fortuna nog een reuzenkans via Bas Jacobs, toen deze alleen op Heurelho Gomes af ging. De afronding van “De Parel van de Parkstad” bleek echter even erbarmelijk als recentelijk tegen HFC Haarlem en Gomes hoefde alleen maar te blijven staan om de bal te pareren.
In de rust wisselde de nieuwbakken PSV-trainer Sef Vergoossen liefst 8 spelers en hun vervangers wisten Arjan Christianen niet meer te verschalken. Aan Fortunazijde toonde met name invaller Panagiotis “Panos” Vouis zijn toegevoegde waarde in aanvallend opzicht, maar ook de thuisploeg wist de bal niet achter invallerdoelman Roorda te krijgen. Hierdoor was de 0-2 ruststand tevens eindstand.
Bij Fortuna ontbraken o.a. de basisspelers Olondo, Heinrichs, Angelo Simone, Vanek en Van Driel wegens uitlopende redenen. Ook voor topscorer Florencio Cornelia was er vandaag geen plaats in de selectie.

Fortuna speelde in de volgende opstelling: Christianen; Geenen, Op den Kamp (C), Grabovac, Bejas; Voorn, Van den Ouweland, El Hammouchi (Vouis); E. Guvenc (Bouhadan), Boymans (Derksen) en Jacobs (Schreurs)