Als we het Franse voetbalmedium ‘Daily Mercato’ mogen geloven lijkt een transfer voor Lazaros Rota in de maak. De 22-jarige Grieks international komt tijdens de winterstop van afgelopen seizoen over van het Slowaakse MFK Zemplín Michalovce en laat een goede indruk achter tijdens de tweede seizoenshelft.

Tijdens het huidige seizoen heeft Rota het lastig zijn oude vormpeil weer te halen, al wordt Rota wel uitgenodigd voor het Griekse nationale elftal. Nadat Rota zijn basisplaats verliest probeert de technische staf Martin Angha en Branislav Niňaj op Rota’s positie, maar dat lijkt eerder een oplossing voor de korte termijn.

Na het ontslag van Kevin Hofland neemt Sjors Ultee het stokje over en neemt Rota weer in zijn basisopstelling op. Desondanks lijkt een vertrek aanstaande.

FC Lorient, de nummer 19 van de Franse Ligue 1, heeft wel nood aan verdedigende versterking en is gecharmeerd van de Griekse rechtsback. Het zou gaan om een verhuurperiode van een half jaar met een aankoopoptie van € 1.500.000. Overigens weet ‘Daily Motion’ te melden dat ook Rota interesse heeft in een overgang naar ‘Les Merlus’.

Het mogelijke vertrek van Rota hangt ongetwijfeld samen met de komst van een nieuwe rechtsback. Daarvoor heeft de club de Belg Mickaël Tirpan op het oog.

Bron: Daily Mercato