Nadat Fortuna Sittard handhaving in de eredivisie bewerkstelligde in Nijmegen, maakte algemeen directeur Ivo Pfennings bekend dat Fortuna’s begroting in het nieuwe seizoen zou stijgen van circa 7,5 miljoen euro richting 9 miljoen euro. Een gedeelte van die stijging komt voor rekening van het grotere aandeel dat Fortuna Sittard komend seizoen zal hebben in de TV-geldpot, maar dat verklaart slechts een deel van de stijging.

Fortuna presenteerde gisteren een tweede reden waarom de begroting komend seizoen fors stijgt: een nieuwe hoofdsponsor, terwijl de uittredende hoofdsponsor betrokken blijft bij de club als een voorname sponsor.

De nieuwe hoofdsponsor is gokbedrijf BetCity. De Nederlandse overheid opende de gokmarkt in oktober 2021, waardoor het mogelijk is voor bedrijven zoals BetCity actief te zijn op de Nederlandse markt en dus ook actief te zijn in sponsoring. BetCity tekent een contract voor drie seizoenen bij Fortuna Sittard.

De uittredende hoofdsponsor Hurkmans groep blijft verbonden als een belangrijke sponsor van Fortuna Sittard, waardoor de club er per saldo qua sponsorinkomsten fors op vooruit gaat.

Bron: Fortuna Sittard