Aanstaande zaterdag start Fortuna Sittard de voorbereiding op het seizoen 2023/24 middels de eerste training op Sportplaza ‘t Anker (aanvang: 11.30uur).

Het oefenprogramma begint ook langzamerhand vorm te krijgen. Fortuna bevestigde eerder al oefenduels tegen eerstedivisionist FC Eindhoven (zaterdag 8 juli) en tegen Millwall FC (zaterdag 29 juli) dat uitkomt in het Engelse Championship en (vooralsnog) oud-Fortunees Zian Flemming in de gelederen heeft.

Fortuna Sittard heeft nu een derde oefentegenstander gevonden in SV Wehen Wiesbaden. Wehen Wiesbaden speelde afgelopen seizoen in de 3. Bundesliga. Het kwam in de reguliere competitie een doelpunt tekort voor directe promotie naar de 2. Bundesliga, maar promoveerde alsnog via de playoffs door Arminia Bielefeld in een tweeluik te verslaan.

Vorige week contracteerde Wehen Wiesbaden oud-Fortunees Martin Angha, die (in tegenstelling tot de nodige topvoetballers) Saoedi-Arabië verruilt voor Europa. Angha zien we dus terug op 22 juli in Wiesbaden waar het duel zal plaatsvinden.

Eerder zag het er naaruit dat Fortuna oefenduels zou gaan spelen tegen KRC Genk, FC Dordrecht en SV Zulte Waregem. Die oefenduels zullen niet gespeeld worden.

Voorlopige oefenprogramma:

Zaterdag 8 juli, 12.00uur: Fortuna Sittard – FC Eindhoven (Op den Hooven, Nederweert-Eind)

Zaterdag 22 juli, 13.00uur: SV Wehen Wiesbaden – Fortuna Sittard (Brita-Arena, Wiesbaden)

Zaterdag 29 juli, 13.30uur (NL-tijd): Millwall FC – Fortuna Sittard (The Den, Londen)

Bron: Fortuna Sittard