In de zoektocht naar een nieuwe trainer lijkt schot te komen. Het aantal dat in aanmerking komt om Kevin Hofland op te volgen als hoofdtrainer wordt steeds kleiner. Hofland werd recent uit zijn functie ontheven, assistent-trainer Kristof Aelbrecht toonde zich solidair, waardoor Sjors Ultee vooralsnog als hoofdtrainer fungeert.

Allereerst bestaat de mogelijkheid dat Ultee terugkeert als hoofdtrainer. Hij had die rol al tijdens afgelopen seizoen, maar maakte na overleg plaats voor Kevin Hofland, die voor aanvang van het huidige seizoen als hoofdtrainer werd aangesteld. Het recente verlies tegen Feyenoord, zal niet in het voordeel van Ultee spreken. Fortuna nam een 1-0 voorsprong, speelde het gros van het duel met een man meer na de uitsluiting van Feyenoorder Orkun Kökçü, maar stond na 90 minuten met 1-3 achter.

Naast Ultee is ook Tayfun Korkut in beeld. De in Duitsland opgeroeide Turk speelde voor Stuttgarter Kickers, Fenerbahçe SK, Real Sociedad, Espanyol, Beşiktaş JK en Gençlerbirliği SK, de voormalige club van Mats Seuntjens. Na beëindiging van zijn spelersloopbaan ging Korkut in dezelfde landen als trainer aan de slag waarlangs ook zijn voetbalcarrière hem leidde.

Meest recent was Korkut trainer bij VfB Stuttgart (in 2018), maar een doorslaand succes werd dat allerminst. Korkut komt tijdens het seizoen 2017/2018 in dienst en weet zich met ‘Die Schwaben’ te handhaven in de 1. Bundesliga. Het daaropvolgende seizoen verloopt niet naar wens. Na een 1-3 nederlaag tegen Hannover 96 is Korkut na zeven wedstrijden het kind van de rekening.

Tenslotte is ook Alexander Zorniger kandidaat om Hofland op te volgen. Ook Zorniger was hoofdtrainer bij VfB Stuttgart. Voorafgaand aan het seizoen 2015/2016 tekent Zorniger voor drie seizoenen in Stuttgart, maar zo positief als club en trainer zijn in juli, vijf maanden later vindt Zorniger zijn Waterloo na een 0-4 ‘Heimpleite’ tegen FC Augsburg.

Nadien trainde Zorniger vier seizoenen het Deense Brøndby IF. In de zomer had Zorniger een mondeling akkoord met FC Twente, maar zag hij af van een dienstverband nadat Technisch Directeur Jan Streuer verklaarde ‘liever een Nederlandse trainer te zien.’ Daarom verbrak Zorniger, zonder dat ‘De Tukkers’ een andere trainer contracteerden, alle banden met de club uit Enschede.

Bron: Algemeen Dagblad