Het lot heeft Fortuna vanavond in de tweede ronde van de KNVB-beker aan Go Ahead Eagles gekoppeld. De Eagles bereikten de tweede ronde van het bekertoernooi via een 1-3 overwinning op FC Barendrecht. Fortuna versloeg VV Noordwijk.

Het is de vierde maal in de geschiedenis dat Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles elkaar treffen in het bekertoernooi. In het seizoen 83/84 stond dit affiche voor het eerst op de kalender. Fortuna won in Stadion De Baandert met 3-0 om vervolgens door te stoten naar de finale.

Een seizoen later troffen beide ploegen elkaar opnieuw in Sittard en haalden de Deventenaren revanche; ze wonnen met 0-3 (Fortuna’s grootste thuisnederlaag ooit in het bekertoernooi).

In het seizoen 95/96 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst in het bekertoernooi. Fortuna zegevierde na strafschoppen in de Adelaarshorst.

Het duel tussen de huidige nummers 4 en 17 van de eerste divisie wordt gespeeld in het Fortuna stadion op 24, 25 of 26 oktober. Zowel Fortuna Sittard als Go Ahead Eagles spelen een competitieduel op 27 oktober, dus we vermoeden dat het bekerduel wordt gespeeld op dinsdag 24 oktober.