Trainer Sunday Oliseh kan vanavond tijdens het bekerduel thuis tegen Go Ahead Eagles geen beroep doen op de geblesseerden Gavin Vlijter en Kai Heerings. Lisandro Semedo keert terug van een schorsing.

Dit bekerduel komt drie dagen voor de beslissende speelronde in de eerste periode, waarin Fortuna Sittard de leiding heeft. Speelt dat mee in het achterhoofd van Oliseh? Het antwoord is haast zeker ‘ja’. We verwachten dat Oliseh een aantal eerste-elftalspelers rust zal geven.

Achterin, sowieso een wijziging in het doel. Aykut Özer heeft de toezegging dat hij dit seizoen de bekerduels mag keepen. Kortom, Miguel Santos krijgt rust. Daarvoor een viermansverdediging. We verwachten dat Perr Schuurs en Wessel Dammers centraal achterin spelen; Christopher Braun op de rechtsbackpositie; Clint Essers als linksback (Marco Ospitalieri krijgt rust).

Op het middenveld verwachten we Mickaël Malsa aan de aftrap op de plek van Jorrit Smeets. Verder Dries Saddiki en Ufukcan Engin als aanvallende middenvelder op de plek van Djibril Dianessy. De voorhoede bestaat uit Semedo (rechtsbuiten), Lars Hutten (spits) en Stefan Askovski (linksbuiten). Kortom, ook Finn Stokkers en André Vidigal krijgen rust.

Bekende gezichten bij Go Ahead Eagles? Nee, niemand.

Laatste overwinning thuis tegen Go Ahead Eagles? 28 september 2012. Patrick N’Koyi en Aziz Khalouta zorgen voor de doelpunten in een keurige 2-0 overwinning.

Laatste vijf competitieduels thuis tegen Go Ahead Eagles: V-W-G-V-W

Fortuna’s vorm laatste vijf bekerduels? W-V-V-V-W

Scheidsrechter Jeroen Manschot staat op een veertiende plek in het klassement “Fortuna’s favoriete scheidsrechter”. Middenmoot dus.

Opstelling: Özer; Braun, Schuurs, Dammers, Essers; Malsa, Saddiki, Engin; Semedo, Hutten, Askovski.