Vorige maand trok doelman Yanick van Osch de deur achter zich dicht in Sittard. Het betekende dat Fortuna nog slechts twee keepers op de loonlijst had staan: Ivor Pandur en Tom Hendriks.

Beiden tekenen in het voorjaar nieuwe verbintenissen in Sittard. Pandur tekende tot de zomer van 2027; Hendriks tekende tot de zomer van 2024 met een optie op nog een seizoen.

Twee keepers is te mager om het nieuwe seizoen in te gaan. Dus was Fortuna op zoek naar een derde keeper, die in de pikorde waarschijnlijk op plek twee komt.

Ivor Pandur liet afgelopen seizoen zien dat hij (ruimschoots) eredivisiewaardig is. Tom Hendriks is onderweg naar, maar wellicht nog niet op dat niveau. Dus zocht Fortuna een ervaren doelman, op wie Fortuna kan rekenen in het geval dat Pandur tegen een rode kaart of een blessure aanloopt.

Die doelman heeft Fortuna nu gevonden: Luuk Koopmans. De 29-jarige doelman speelde de afgelopen vier seizoenen bij ADO Den Haag. De eerste twee seizoenen in de eredivisie; de laatste twee in de eerste divisie. Het afgelopen seizoen was hij er reserve-doelman.


Koopmans houdt Amadou Ciss af van een treffer in november 2019

Voordien speelde Koopmans bij Jong PSV, MVV en TOP Oss.

Koopmans komt transfervrij over van ADO en tekent in Sittard tot de zomer van 2025.

Bron: Fortuna Sittard