Als we het gerenommeerde voetbalblad Voetbal International mogen geloven, gaat Fortuna Jayden Braaf de rest van het seizoen huren van het Italiaanse Hellas Verona FC. De aanvaller heeft in Italië een doorlopend contract tot en met 2026.

Braaf doorliep de jeugdopleidingen van Ajax en PSV en werd in de zomer 2018 overgenomen door Manchester City FC. City verhuurde Braaf begin 2021 voor een half jaar aan Udinese waarna Borussia Dortmund de rechtsbenige aanvaller in 2022 overnam.

In de winterstop van het seizoen 2022-2023 werd Braaf weer verhuurd, deze keer aan Hellas Verona. In zijn zesde optreden voor de Italianen gaat het flink mis voor Jayden: in het duel tegen het Torino van Perr Schuurs loopt hij een kruisbandblessure op. Desondanks neemt Verona hem afgelopen zomer over van Dortmund. Eind november komt Braaf nog één keer in actie voor Jong Verona. Het is de bedoeling dat Braaf dit seizoen weer speelminuten gaat maken, die kans wordt hem nu geboden in Sittard.

Na het huren en daarna aantrekken van Ivor Pandur en het waarschijnlijke vertrek van Tijjani Noslin wordt het de derde keer in korte tijd dat Fortuna zaken doet met Hellas Verona. Braaf moet het vertrek van diezelfde Noslin opvangen. Hij wordt tot aan de zomer gehuurd, er is geen optie tot koop vastgelegd.

Bron: Voetbal International