Thomas Buitink maakte vlak voor de jaarwisseling op huurbasis de overstap van Vitesse naar Fortuna voor het restant van het seizoen. Fortuna bedong tevens een optie om de 22-jarige aanvaller deze zomer definitief over te nemen van de Arnhemmers.

Buitink zat op een dood spoor bij Vitesse, waar hij eerder dit seizoen in veertien duels slechts eenmaal in de basis mocht starten.

Fortuna zocht een aanvallende versterking, ook al omdat het erop leek dat Julio Velázquez na de winterstop in een twee-spitsen-systeem zou gaan spelen. Met alleen Burak Yilmaz en Paul Gladon als gekende spitsen in de selectie, was er weinig keuze en geen alternatief in geval van blessures of uitsluitingen.


Buitink sloot in januari onmiddellijk aan bij de Sittardse trainingen 

Fortuna had in de zomer van 2021 al eens tevergeefs een lijntje uitgeworpen naar Buitink en Vitesse. Nu slaagde Fortuna wel.

Fortuna hervatte de competitie thuis tegen Go Ahead Eagles inderdaad met Burak Yilmaz en Paul Gladon in de basis. Dat werd geen succes, waarna Julio Velázquez alleen nog met Burak Yilmaz startte. Dat betekende dat de speelkansen van Thomas Buitink verkleinden.

Buitink kwam nauwelijks aan speeltijd toe, ook al omdat Iñigo Córdoba en later Tijjani Noslin weinig kruimels overlieten op de vleugels. Hij speelde tot dusverre twaalf duels mee. Slechts driemaal als basisspeler. Hij scoorde niet.


Buitink dacht in Leeuwarden gescoord te hebben, maar de grensrechter stak er een stokje (met vlaggetje) voor 

Fortuna heeft Thomas Buitink en Vitesse nu laten weten de optie in het huurcontract niet te zullen lichten. Buitink speelt komend seizoen dus niet bij Fortuna Sittard. In principe keert de Nijkerker terug naar Arnhem waar hij nog een doorlopend contract heeft tot de zomer van 2025.

Het is echter waarschijnlijker dat Vitesse Buitink deze zomer opnieuw uitleent aan of laat vertrekken naar een andere club.

Bron: Dagblad De Limburger