Thomas Buitink kreeg gisteren in de slotfase nog enkele minuten speeltijd in het duel tussen zijn huurbaas (Fortuna Sittard) en zijn eigenlijke werkgever (Vitesse).

In die korte speeltijd liep Buitink een zware blessure op. Hij verdraaide namelijk zijn rechterknie in een duel met Dominik Oroz, die op dat moment ook pas een minuut op het veld stond.

Gisteren werd de schade duidelijk na onderzoek in het ziekenhuis: een gescheurde kruisband.

Bij een dergelijke blessure moet je rekenen op een revalidatie tussen negen en twaalf maanden, waardoor Buitink een streep kan zetten door dit en een groot deel van het komende seizoen.

Buitink speelt sinds de winterstop op huurbasis bij Fortuna Sittard. Zijn huurperiode loopt deze zomer af. De aanvaller kwam tot dertien eredivisieduels bij Fortuna (meestentijds als invaller) zonder te scoren.

Fortuna had een koopoptie in het huurcontract, maar twee weken geleden meldde Dagblad De Limburger al dat Fortuna die koopoptie niet zou gaan lichten.


Buitink in actie thuis tegen FC Twente

Dat wil niet zeggen, dat een langer verblijf van Buitink in Sittard van de baan was. Vorige week liet Buitink namelijk optekenen in De Gelderlander dat hij in gesprek was met Fortuna over een langer verblijf.

Fortuna wilde Buitink niet overnemen van Vitesse onder de voorwaarden (lees: de transfersom) die in het huurcontract waren overeengekomen. Wellicht was Vitesse wel bereid om daar opnieuw over te onderhandelen.

Nu Buitink langdurig geblesseerd is geraakt, lijkt het waarschijnlijk dat hij Fortuna verlaat en terugkeert naar Vitesse om daar te revalideren. Buitink heeft nog een doorlopend contract in Arnhem tot de zomer van 2025.

We wensen hem veel kracht tijdens de revalidatie.

Bron: Dagblad De Limburger