Met Mike van Beijnen (naar FC Emmen), George Cox, Roel Janssen en Ximo Navarro liet Fortuna deze zomer vier verdedigers vertrekken. Voorlopig staat daar alleen de komst van Mitchell Dijks en de overheveling van Daan Bisschops van de jeugdacademie naar het eerste elftal tegenover.

Het is dus niet verrassend dat Fortuna nog op zoek is naar (breedte)versterking in de achterhoede.

Fortuna is uitgekomen bij de twintigjarige Sadik Fofana. De Duitser met Togolese banden staat onder contract bij 1. Bundesligist Bayer ’04 Leverkusen.

De centrale verdediger doorliep gedeeltes van de jeugdopleiding van Alemannia Aachen en Bayer ’04 Leverkusen. In Leverkusen tekende hij in juli 2022 zijn eerste profcontract tot de zomer van 2025.

Leverkusen verhuurde Fofana onmiddellijk voor twee seizoenen aan 2. Bundesligist 1. FC Nürnberg. In zijn eerste seizoen speelde hij in de eerste seizoenshelft geregeld, maar nadien kwam hij er veel minder aan bod. Nürnberg en Bayer besloten dan ook de huurovereenkomst voor het tweede seizoen te verscheuren.

En dat betekent dat Bayer op zoek was naar een huurder voor Fofana. Die huurder is Fortuna Sittard. Fofana speelt het seizoen 2023/24 op huurbasis bij Fortuna Sittard.

Fortuna heeft met Dimitris Siovas en Rodrigo Guth een ingespeeld centrale duo, maar daarachter was de bezetting met Stipe Radić, Bryant Nieling en Daan Bisschops mager bezet. Met de Duitse jeugdinternational erbij, heeft trainer Danny Buijs een extra mogelijkheid.

Bron: Fortuna Sittard