Naar goed gebruik worden bij de laatste thuiswedstrijd de vertrekkende spelers bedankt voor bewezen diensten. Dit jaar gaat dat feestje echter niet door. Fortuna geeft aan dat men geen afscheid wil nemen als men nog niet weet wie er wel en wie er niet mogen blijven.


7 April 2006

Afscheid zonder afscheid

Fortuna Sittard 1 Excelsior Rotterdam 1
Doelpuntenmakers: 27. Voskamp 0-1; 82. Meszaros 1-1
Opstelling: Thijssen, S. Guvenc (77. Grabovac), Akerboom, Op den Kamp, Hermans, Meszaros, Daumantas, Garritsen, Van Barneveld, Lord, Taiwo.
Toeschouwers: 2.156
Scheidsrechter: Steegstra
Geel (Fortuna): –
Rood (Fortuna): –

Vrijdag 7 april: een memorabele dag. Na 37 wedstrijden grotendeels ellende aangeschouwd te moeten hebben, staat vandaag de laatste wedstrijd op het programma. Uitgerekend kampioen Excelsior mag in Sittard op bezoek komen om het seizoen af te sluiten. Mels van Driel heeft vorige week zijn zoveelste gele kaart gepakt waardoor hij vandaag niet tegen zijn ex-club kan spelen.


Hmm, en toch was er nog wat wc-papier over!

René van Dieren kan dat wel. De ‘Dion Graus-look-a-like’ speelde voor Fortuna in de eredivisie. En wie zegt: René van Dieren, moet natuurlijk ook meteen aan zijn broer denken. Deze zien we later dan ook in het supportershome.


Leuke vlag; weinig supporters…

Door blessures, ziektes en schorsingen is trainer Dekker vandaag genoodzaakt te beginnen met de volgende opstelling: Thijssen; Serdal Güvenc, Akerboom, Op den Kamp, Hermans; Garritsen, Mészáros, Van Barneveld, Daumantas; Lord en Taiwo. Als scheidsrechter Hessel Steegstra alles heeft gecontroleerd, kan de wedstrijd beginnen.


Dekker feliciteert Been met het kampioenschap en Been Dekker met het binnenhalen van de rode lantaarn

Vanaf de eerste minuut is duidelijk dat Excelsior zich niet heel erg moe wil maken en dat Fortuna niet bij machte is hier gebruik van te maken.


Dit lijkt Dennis Krijgsman wel, maar de voorzet verraadt dat hij het niet is!

Na 27 minuten wordt het dan toch 0-1 voor de kampioen uit Rotterdam. Een slimme steekpass wordt door Johan Voskamp netjes langs Thijssen geschoten. Tot aan de rust weten beide ploegen niet meer te scoren.


Een kluitje spelers om de bal: dit lijkt wel F-jes voetbal!

Aangezien de Goodyear-commissie in Sittard geen werkzaamheden hoeft uit te voeren (de huidige cateraar kan vanwege zijn botte gedrag sowieso geen ster verwachten) kunnen we rustig genieten van enkele jeugdelftallen die onder begeleiding van het promoteam hun kunsten mogen vertonen. Dit tot groot plezier van de goed gevulde Funtribune.


Van Barneveld schudt twee kampioenen van zich af!

Fortuna begint de tweede helft wat aanvallender en dit leidt tot een aantal kansjes. De rechterflank met Güvenc (die wederom een voldoende scoort) en Mészáros (die vrijwel wekelijks een dikke voldoende scoort) kan de Oosttribune toch nog enigszins verwarmen. Wanneer Güvenc een kwartier voor tijd geblesseerd uit moet vallen, klinkt er een welgemeend applaus vanaf de tribunes.


Mészáros krijgt zijn verdiende beloning!

Zarko Grabovac mag nog wat speelminuten meepakken. Een kleine tien minuten voor tijd gaat Mészáros weer op pad. Dit keer zoekt hij Taiwo die de bal netjes kaatst. De kleine Hongaar neemt de bal beheerst mee en schiet onhoudbaar binnen: 1-1. Een mooi en verdiend eind van het seizoen voor de sympathieke speler. Hopelijk is hij volgend jaar ook nog te bewonderen in Sittard. Maar daarover bestaat helaas nog steeds geen duidelijkheid.


Zarko komt (waarschijnlijk) net te laat…

Omdat Excelsior onzorgvuldig omgaat met enkele grote kansen, wordt 1-1 vandaag de eindstand.


Een van de weinige lichtpuntjes, met zijn eigen vlag!

Na de wedstrijd dus geen afscheid van spelers en / of trainers, maar wel een bedankje voor het buscomité. Door de inzet van deze mensen kon er ondanks de slechte sportieve prestaties toch geregeld een bus rijden. En mede door datzelfde buscomité groeien de busreizen inmiddels uit tot een culinair festijn. Van worst tot drop, van kaasstengels tot slagroomsoesjes: het is allemaal voorradig.


Het paasmaal Vanavond wordt het seizoen afgesloten met een Paasdiner.

Geverfde eieren, chocola, bonbons, cake, worst, krentenbrood: geen supporter die met een hongerige maag het lokaal van het comité hoeft te verlaten. Om het comité te bedanken werd vorige week in de bus naar Den Bosch door een trouwe Fortunees geld opgehaald. Hierdoor kunnen we vanavond Rob, Anita, Annet en Wil een eetbon aanbieden van € 75 euro. Smakelijk eten, het is jullie gegund!

RvL