Elf doelpunten in de laatste 3 wedstrijden! Het is alweer een poos geleden dat er zoveel doelpunten gescoord zijn in een korte periode. Deze goals hebben ervoor gezorgd dat we dikke thuisoverwinningen tegen Cambuur en Helmond Sport hebben behaald. Behalve dat we het publiek spektakel hebben kunnen bieden, heeft het ook voor het nodige vertrouwen gezorgd binnen het team.

Dat kunnen we natuurlijk goed gebruiken bij het ingaan van de resterende wedstrijden. En goede resultaten behalen tijdens deze resterende wedstrijden is uiteraard ons streven, want we willen niets liever dan eindelijk van de laatste plaats af. Naar mijn mening hebben we wel een paar lastige wedstrijden voor de boeg ( zoals Emmen, Volendam en Go Ahead), maar hier hebben we in de eerste helft van het seizoen ook punten tegen gepakt. Dus ook hier is weer alles mogelijk.

Helaas verloren we de eerste wedstrijd van de vierde periode uit bij Top Oss. Behalve dat we met een overwinning nu geen laatste meer hadden gestaan, was het leuk geweest om een rol van betekenis te kunnen spelen in de laatste periode. Door de nederlaag loop je toch gelijk achter de feiten aan. Maar het allerbelangrijkste blijft het verlaten van de laatste plaats en zo hoog mogelijk eindigen.

Eind maart kreeg ik voor het tweede jaar op rij te horen dat mijn contract niet verlengd kon worden wegens de financiële problemen van Fortuna. Vorig jaar kwam het bericht als een complete verrassing, omdat we toen nog niet echt wisten hoe Fortuna ervoor stond. Dit jaar had ik er echter al geruime tijd rekening mee gehouden. Met de financiële situatie van Fortuna in het achterhoofd en het feit dat bij andere clubs massaal de aflopende contracten opgezegd worden, is de rekensom snel gemaakt. Ondanks dat ben ik opnieuw teleurgesteld dat mijn contract niet verlengd is.

Ik heb vooral heel sterk het gevoel dat ik niet heb kunnen laten zien wat ik kan. Ik kwam met veel verwachtingen en vertrouwen vanuit de jeugdopleiding door naar het tweede elftal. Ik heb ook veel goede wedstrijden gespeeld met het tweede elftal en baalde dan ook regelmatig dat ik niet vaker bij de het eerste elftal mocht zijn. Ik kon het ook wel weer enigszins begrijpen omdat Fortuna toen gewoon goede spelers had voor mijn positie. Later heb ik de pech gehad dat ik een aantal blessures opliep waardoor ik mij nooit langdurig heb kunnen bewijzen.

Ook toen ik dit seizoen eindelijk aan spelen toekwam in het eerste elftal – al was dat op een voor mij vreemde positie als rechtsback – heb ik mij niet langdurig kunnen bewijzen omdat ik na een paar wedstrijden opnieuw last kreeg van een (oude) enkelblessure. Ook nu heb ik weer last van diezelfde enkel. En eerlijk gezegd baal ik daar nog het meest van. Het steeds maar weer niet kunnen voetballen en toekijken vanaf de kant begint steeds vervelender te worden. Ik hoop dan ook dat mijn enkelblessure snel geneest en dat ik in een paar wedstrijden nog kan laten zien wat ik in mijn mars heb.

Dat Fortuna het contract van Paul Janssen wil verlengen, vind ik sowieso een goede zaak. Gedurende het seizoen is gebleken dat hij met zijn ervaring en de rust die hij uitstraalt heel belangrijk is voor het team. Ook de contracten van Georges, Tycho en Dario worden in eerste instantie niet verlengd om financiële redenen. Ons is verteld dat er in de toekomst misschien nog het een en ander kan gebeuren, maar ik reken maar nergens op. Dan bespaar ik mij een eventuele teleurstelling. Omdat het overal in het betaalde voetbal crisis is, kom je ook niet zo makkelijk ergens anders aan de slag.

Het is voor mij dus nog onzeker wat de toekomst betreft. Maar ik heb voor mezelf besloten me daar op dit moment nog niet mee bezig te houden en me eerst te richten op het volledig herstellen van mijn enkelblessure. Dat heeft voor mij op dit moment de prioriteit, want zolang ik niet volledig gezond ben heeft het voor mij geen zin om me bezig te houden met het krijgen van een nieuw contract.

Groeten, en tot ziens in Emmen!

Cliff Hamers