Vandaag een jaar geleden realiseerde Fortuna Sittard een droom die de doorgewinterde Fortunees al lang niet meer gedroomd had: promotie naar het hoogste niveau. Proficiat Fortuna Sittard!


Terug naar 28 april 2018. Het laatste competitieduel van de eerste divisie wordt gespeeld op een zaterdag; niet op de vrijdag vanwege Koningsdag. Fortuna staat tweede; een punt achter koploper Jong Ajax; twee punten voor NEC Nijmegen. Winst is dus voldoende voor promotie en wellicht—afhankelijk van wat er in Amsterdam gebeurt—voldoende voor de titel.

Fortuna speelt thuis tegen Jong PSV. De winnaar van dit duel pakt de vierde periodetitel, maar van die strijd ligt in Sittard-Geleen niemand wakker. Het geeft wel aan dat de tegenstander in vorm is en nog ergens voor speelt. Een overwinning van Fortuna is dus geen formaliteit.

In Sittard-Geleen zijn de prestaties van Fortuna Sittard al weken het gespreksonderwerp; niet vreemd dus dat het Fortuna Sittard stadion al dagen uitverkocht is. Er zullen 11.787 aanwezig zijn, die Fortuna Sittard het duel zien controleren, Finn Stokkers zien scoren en die Fortuna Sittard het duel vakkundig zien uitspelen. De titel gaat naar Noord-Holland; de promotie naar ‘t clubke in Zitterd.

Het wedstrijdverslag gaan we niet nog eens overdoen (dat lees je hier: Fortuna Sittard 1 Jong PSV 0), maar gelukkig hebben we de foto’s nog!


Het stadionplein loopt uren voor de wedstrijd vol


Gespannen gezichten bij de technische staf


De enige plek waar Fortuna thuis hoort: in ons hart!


Niets lijkt Perr van de wijs te kunnen brengen


Semedo is dit seizoen niet te stoppen


Uiteindelijk kreeg ook Hutten dit seizoen een belangrijk aandeel in het succes


Ontlading op de bank na de treffer


Rustpunt en rots in de branding: Wessel Dammers


Isitan weet dat het niet meer fout kan gaan


Dolle vreugde na de wedstrijd


De ‘rechtstreekse promotie Eredivisie’ bokaal


Het team dat het toch maar mooi lapte


Het feest kan beginnen


Iedereen mag de bokaal vasthouden


Het feestje wordt voortgezet in het kleedlokaal


Waarna het buiten het stadion vrolijk verder gaat

Twaalf maanden later lijkt het erop dat Fortuna Sittard het verblijf in de eredivisie met een seizoen gaat verlengen. In maart 2016 was de club nog vrijwel failliet. Is dit echt allemaal gebeurd?