Het is in de zomer van 2019 als Adnan Uğur Club Brugge verlaat en een contract voor drie seizoenen bij Fortuna Sittard tekent. Uğur is dan pas 17 jaar, maar geldt als een groot talent. Hij begint voortvarend in Sittard-Geleen, mede ingegeven door het feit dat Fortuna haar selectie dan nog niet op orde heeft.

Na enkele weken moet Uğur zich meer en meer neerleggen met een rol op het tweede plan en speelt zijn wedstrijden bij Jong Fortuna. Het daaropvolgende seizoen komt Uğur helemaal niet meer aan speelminuten en laat zich verhuren aan FC Dordrecht.

Voorafgaande aan het seizoen 21/22 wordt Uğur wederom verhuurd. Deze keer verhuist de jonge middenvelder naar İstanbul om te gaan spelen bij Fatih Karagümrük SK. Alhoewel Uğur geen onbetwist basisspeler is in Turkije, heeft hij wel degelijk zijn inbreng. De club uit de Turkse Süper Lig zou bereid zijn Uğur van Fortuna over te nemen. Dat wordt gesuggereerd door de als betrouwbaar geziene journalist Ertan Süzgün, maar wordt noch door Fortuna, noch door Fatih Karagümrük SK bevestigd.

Nu, met Fortuna’s eerste training achter de rug, blijkt het Twitter-bericht van Süzgün inderdaad te kloppen: Uğur is definitief overgestapt naar Fatih Karagümrük SK.

Fortuna had nog een optie het deze zomer aflopende contract van Uğur te verlengen met twee seizoenen, maar het is onduidelijk of de club dat heeft gedaan, waardoor de middenvelder niet transfervrij kon overstappen.

Bron: Dagblad de Limburger