Er zijn nog heel wat oud-Fortunezen die driftig zoeken naar een nieuwe club. Één van hen is Clint Essers. De verdediger beproefde allereerst zijn geluk bij degradant FC Emmen, maar werd al gauw afgetest. Een transfer naar Drenthe zat er dus niet in. Daarna werd het stilletjes rondom Essers.

Maar vandaag, op Transfer Deadline Day, heeft Essers onderdak gevonden bij MVV. Hij heeft een contract voor één seizoen ondertekend, maar daarbij heeft MVV de optie dat contract met een seizoen te verlengen.

Essers doorloopt de jeugdopleiding bij Fortuna Sittard en maakt op 7 april 2017 zijn debuut in het eerste elftal thuis tegen Helmond Sport. Hij zal in de volgende vier jaar, 76 duels spelen voor Fortuna en alhoewel hij uiteindelijk meer duels in de Eredivisie dan in de Eerste Divisie speelt (37 Eredivisie, 31 Eerste Divisie en 8 beker), kan hij in de Eredivisie nooit helemaal overtuigen.

Hij duelleert met Alessandro Ciranni om een basisplek, maar beiden weten die strijd niet te winnen. Fortuna blijft enigszins aanmodderen op rechtsback en lijkt pas verlost van haar achilleshiel op het moment dat Lazaros Rota wordt aangetrokken.

We wensen Essers veel succes in De Geusselt!

Bron: @MVV Maastricht