Deroy Duarte is deze week gedurende de interlandperiode op pad met Kaapverdië.

De ‘Tubarões Azuis’ (blauwe haaien) bereikten op de laatste Afrikacup verrassend de achtste finales en wil zich graag opnieuw plaatsen voor de volgende Afrikacup die begin 2024 in Ivoorkust wordt gespeeld.

Kaapverdië moet dan bij de eerste twee eindigen in een kwalificatiepoule met Burkina Faso, Eswatina en Togo. Op papier zou dat moeten kunnen lukken. Na een nederlaag tegen Burkina Faso en winst op Eswatini, ligt Kaapverdië voorlopig op schema.

Ter voorbereiding op het vervolg van die kwalificatiecampagne, speelde Kaapverdië gisteren een oefenduel in en tegen Bahrein. De golfstaat vinden we terug op plek 85 van de FIFA ranglijst, tegen plek 73 voor Kaapverdië. Een interessante sparringpartner dus.

Bij een lekkere voetbaltemperatuur van 37C, stond Deroy Duarte op het veld toen het ‘Cântico da Liberdade’ gespeeld werd in Bahrain National Stadium in Riffa. Een basisplek dus voor onze Fortunees.

Kaapverdië begon prima aan het duel en nam na twaalf minuten de leiding. Een vrije trap van Kenny Rocha eindigde op het hoofd van aanvaller Diney Borges, die netjes binnenkopte.

Rocha kon slechts een kwartier genieten van zijn assist, toen hij een schot van Jasim Khelaif met zijn hand blokkeerde. Helaas deed de middenvelder dat in zijn eigen strafschopgebied: penalty voor Bahrein. Ali Haram zette de penalty om: 1-1. Tevens de ruststand.

Na rust kwam Kaapverdië na tien minuten opnieuw op voorsprong. Nu was het aanvoerder Ryan Mendes die scoorde, alhoewel zijn schot houdbaar leek.

In het laatste half uur verdedigde Kaapverdië met man en macht, maar Bahrein slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren. Winst voor Duarte en kornuiten dus.

Kaapverdië speelt slechts een (oefen)interland in deze interlandperiode, dus Duarte zal weldra terugkeren naar Nederland. Op tijd dus voor Fortuna’s treffen met FC Volendam volgende week zondag.

Bron: Record / Daily Tribune