Gedurende het seizoen 21/22 huurde Fortuna Sittard vier spelers: Jordan Botaka, Ryan Johansson, Nigel Lonwijk en Ivo Pinto. Alleen Pinto is komend seizoen ook nog in Sittard actief; de overige drie keren terug naar hun huurbaas.

Jordan Botaka kwam gedurende de winterstop op huurbasis over van KAA Gent. De buitenspeler zou Fortuna meer opties moeten gaan geven in de aanval. Botaka slaagde er echter niet in om zich in de basis te spelen. Hij kwam in totaal tot zeven eredivisieduels in het shirt van Fortuna Sittard. In principe keert Botaka terug naar KAA Gent, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2024.

Nigel Lonwijk kwam aan de start van het seizoen over van de Engelse premierleagueclub Wolverhampton Wanderers FC. De centrale verdediger moest er staan als de nood aan de man was centraal achterin. Die nood was er geregeld, want Lonwijk speelde 22 competitie- en een bekerduel voor Fortuna Sittard. We herinneren ons vooral de belangrijke treffer in Zwolle die Lonwijk maakte. Hij keert in principe terug naar de Wanderers waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2023. We kunnen ons echter voorstellen dat hij zich opnieuw laat uitlenen aan een Nederlandse club.

Ryan Johansson kwam aan de start van het seizoen over van Sevilla FC. De Ierse jeugdinternational kwam naar Sittard om aan voetbal op het hoogste niveau te ruiken. In totaal speelde hij zes eredivisie- en twee bekerduels. Hij keert in principe terug naar Sevilla FC, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2026. Ook hij zal zich komend seizoen vast opnieuw laten verhuren om aan speeltijd toe te komen.

We wensen alle drie de vertrekkende huurlingen het allerbeste in hun loopbaan!

Bron: Dagblad De Limburger