De transfersoap rondom Fortuna Sittard-spelmaker Mark Diemers is nog niet ten einde. Sterker nog, een op handen zijde transfer naar FC Groningen lijkt verder weg dan ooit. Het toonaangevende voetbalmagazine Voetbal International weet ondertussen dat Feyenoord zich bij Fortuna heeft gemeld om Fortuna’s topscorer over te nemen.

De 26-jarige middenvelder leek lange tijd op weg naar het hoge noorden, maar FC Groningen, dat 11 medewerkers moest ontslaan vanwege de Covid-19 pandemie, heeft nog geen akkoord met Fortuna gevonden, waardoor van een transfer nog geen sprake is.

Feyenoord is al langer van Diemers gecharmeerd, alwaar hij ‘op een lijstje stond‘. Dat gerucht lijkt nu te worden bewaarheid. Ook het buitenland was (of is) een optie voor Diemers, als lijkt het erg onwaarschijnlijk dat hij kiest voor het Saoedische Al-Wehda. Het Chinese Tianjin Tianhai FC haakte al eerder af, wegens het niet deelnemen aan de Chinese Super League.

Of Diemers daadwerkelijk naar Rotterdam-Zuid verkast valt te bezien. In ieder geval schaart de Kuipclub zich in een inmiddels behoorlijke lange rij van clubs die hengelt naar de diensten van de Fries.

Bron: Voetbal International