Als ik het goed begrepen heb, hield Fortuna Sittard gisteren een ochtend- en een middagtraining, beide onder leiding van trainer Sunday Oliseh. Normaler kan een dinsdag bij Fortuna Sittard niet verlopen. Toch haalt deze dinsdag op woensdag de voorpagina van Dagblad De Limburger.

 

 


Aanleiding voor het voorpagina-artikel is het feit dat de krant gisteren abusievelijk meldde op zijn website dat Fortuna Sittard zijn trainer Sunday Oliseh had ontslagen. Hoe kon dat gebeuren? Wel, Dagblad de Limburger nam een bericht van die strekking over van Voetbal International, een volgens De Limburger “gerespecteerd en vaak goed ingevoerd blad“. Voor Dagblad De Limburger is daarmee de kous af. Excuses volgen niet.

Terecht? Ik vind van niet. Het is nogal wat om te melden dat iemand ontslagen is. Voordat je dat de wereld in slingert, verifieer je zo’n bericht toch zeker even? Een telefoontje naar Fortuna Sittard of een kort autoritje naar het trainingsveld had volstaan om te achterhalen of het bericht klopt. Dagblad De Limburger had er geen tijd voor. Eerst het bericht plaatsen, daarna op zoek naar de feiten.

Die excuses hadden wat mij betreft best op zijn plaats geweest in het voorpagina-artikel. In plaats daarvan concludeert de krant dat er weinig clubs zijn waar succes gepaard gaat met zoveel reuring. Klopt, maar wie veroorzaakte de reuring gisteren?

Riccardo Welters