Vanmiddag speelde Fortuna’s hoofdmacht een oefenduel tegen het Belgische Sint-Truidense VV. Middenvelder Yiğit Emre Çeltik speelde niet mee, aangezien hij op pad is met Turkije O19.

Het Emirhan Sport Center in Antalya was in de vooravond het decor van het EK-kwalificatieduel in Groep 9 tussen Turkije O19 en San Marino O19. Voor beide landen de ouverture van het kwalificatietoernooi en dus zaak goed te starten.

Toch is dat niet evident voor Turkije O19 als Mattia Cola, speler van het Italiaanse AC Sammaurese (Serie D), San Marino op voorsprong trapt. Pas vlak voor rust komt Turkije O19 langszij via Abdullah Şahindere.

Bondscoach Mehmet Yildirim wisselt aan de rust twee spelers en dat sorteert meteen effect. Çeltik geeft de voorzet en Metehan Altunbaş werkt af: 2-1. In de slotfase wordt het nog 3-1 na het tweede doelpunt van Şahindere. Aanvoerder Çeltik speelt het gehele duel mee.

Zaterdag nemen Çeltik en Turkije O19 het tijdens hun tweede poulewedstrijd op tegen Letland O19, dat vandaag met 0-1 verloor van Roemanië O19.

Bron: Sofascore