Vanmiddag stond in Antalya het tweede EK-kwalificatieduel voor Fortuna Sittard-middenvelder Yiğit Emre Çeltik op de agenda. Letland O19 was daarbij de tegenstander.

Turkije O19 en Letland O19 nemen het in Groep9 tegen elkaar op met als doel zich te plaatsen voor EK voor teams O19. Eerder deze week won Turkije O19 van San Marino O19; Letland O19 verloor van Roemenië O19. Winnen is dus de opdracht. Verlies betekent voor Letland O19 uitschakeling, terwijl Roemenië O19 moet worden geacht te winnen van San Marino O19. Om bij te blijven moeten Çeltik en zijn teamgenoten dus voorbij de Letten.

Turkije O19 start goed en zet haar Letse leeftijdgenoten flink onder druk. Doelman Ņikitam Šaraņinam krijgt flink wat te doen, terwijl Mareks Mikšto en Niks Slide iets te fel van leer trekken en een gele kaart ontvangen. Met hangen en wurgen bereikt Letland O19 met 0-0 de rust.

Tijdens de pauze wisselt de Turkse bondscoach drie spelers. Dat deed hij tegen San Marino O19 ook en toen leverde dat meteen een doelpunt op. Zo ook vandaag. Taha Altıkardeş zet voor, Metehan Altunbaş werkt af: 1-0.

Een kwartier later gaat de wedstrijd in het slot als Polat Abay de score verdubbelt. Pas in de blessuretijd kan Letland O19 iets terugdoen als Oļģerts Raščevskis voor 2-1 zorgt. Maar verder dan dat ene doelpunt komen de Letten niet meer.

Letland O19 is door het dubbele verlies uitgeschakeld. De winst in Groep 9 gaat tussen Turkije O19 en Roemenië O19 dat, zoals verwacht, San Marino O19 met 5-0 versloeg. Het duel tegen Roemenië O19 staat gepland voor dinsdag 16 november.

Voor kwalificatie is groepswinst niet van levensbelang, aangezien de eerste twee landen in de eindstand zich automatisch plaatsen voor de Eliteronde. Uiteindelijk plaatsen zich acht landen voor de eindronde in Slowakije.

Bron: Latvijas Futbola federācija / Sofascore