Halverwege het seizoen 2010 – 2011 presenteert de Geleense handbalclub Vlug & Lenig (in de volksmond V & L geheten) haar nieuwe shirtsponsor. Deze zal de komende drie seizoenen het shirt van de Geleense handbaldames sieren.

Toevalligerwijs wordt de handbalvereniging gesponsord door het bedrijf van de voorzitter van Fortuna, Wil Meijers. Meijers, samen met Wil Helwig en John Veenstra oprichter van Trots op Fortuna (TOF), is in het verleden al bestuurslid en sponsor van de Geleense handbalvereniging geweest, en keert in die hoedanigheid terug in Geleen.

Maar Meijers kiest er niet voor om de naam van zijn bedrijf op het shirt te drukken, maar laat het clublogo van Fortuna op het shirt zetten. En dus spelen de dames van V & L na de winterpauze met een stukje Fortuna op hun borst haar wedstrijden.

Het shirt van kledingfabrikant Masita is identiek aan het shirt dat Fortuna zelf draagt tijdens het seizoen 2009 – 2010. Het thuisshirt bestaat hoofdzakelijk uit de kleur blauw, met hier en daar een stukje wit.

v-en-l-dames

Het damesteam van V & L speelt haar thuiswedstrijden in het blauw

Aan de voorzijde is het blauwe shirt van twee witte biesjes voorzien die vanaf de bovenzijde taps doorlopen tot aan de onderzijde. Daarnaast dragen de speelsters hun rugnummer op de rechterborst. Aan de linkerzijde is het shirt ter hoogte van de borst voorzien van het clublogo van V & L.

Het uitshirt is qua kleurschakering een spiegelbeeld van het thuisshirt

Door de jaren heen heeft het logo enkele modificaties ondergaan, maar de letters ‘V’ en ‘L’ maken nog immer prominent deel uit van het logo. Tevens komt een hert terug in het logo; een dier dat symbool staat voor ‘vlug’ en ‘lenig’. Tenslotte is het logo voorzien van de vestigingsplaats van V & L (Geleen) en het jaar van oprichting (1949).

Daar waar de dames tijdens thuiswedstrijden aantreden in het blauw, dragen ze tijdens uitwedstrijden een voornamelijk wit tenue. Thuis- en uitshirt zijn identiek aan elkaar, waarbij de kleur blauw in het thuisshirt wordt vervangen door de kleur wit en andersom.