Met het einde van de transferperiode in zicht wordt het voor Fortuna Sittard tijd om, naast doelman Michael Verrips, ander type spelers aan de selectie toe te voegen. Op het wensenlijstje staan een spits, buitenspeler en een centrale verdediger.

Zoals het er nu naar uitziet zijn een spits en centrale verdediger voor later, maar volgens het Belgische Voetbalnieuws.be zit het aantrekken van een vleugelspeler in de pijplijn. Fortuna heeft haar oog namelijk laten vallen op Jordan Botaka. De 28-jarige speler die op de gehele flank uit de voeten kan stapte na het seizoen 19/20 over van Sint-Truidense VV naar KAA Gent, maar verzeilde er ondertussen in de B-Kern.

Als je in België in de B-Kern terechtkomt weet je dat het beter is om te verkassen. En die overstap lijkt nu in de maak.

Nederland is Botaka niet onbekend, aangezien hij zijn carrière in Rotterdam Kralingen bij Excelsior begon. Vanuit Excelsior start de Congolees een voetbalreis die hem via Engeland in België laat belanden. Zijn sterke seizoenen in Sint Truiden (waar hij zelf aanvoerder was) leverde hem een mooie transfer op naar ‘De Buffalo’s’, maar daarna stokte het een beetje. Via R. Charleroi SC en de Gentse B-Kern lijkt Botaka nu in Sittard-Geleen uit te komen.

Bron: Voetbalnieuws.be