Het interlandweekend van Portugal O20, met André Vidigal in de gelederen, is op een sof uitgedraaid. Nadat Vidigal afgelopen donderdag de thuiswedstrijd met 0-1 verloor van Duitsland O20, verloor de ‘Equipa das Quinas’ gistervanavond van Engeland O20. Op de academy van Manchester City FC werd het 3-0 voor Engeland.

Net als afgelopen donderdag staat Vidigal ook gisteren in de basisteam van bondscoach José Guilherme. Daar waar hij bij Fortuna op de linkerflank stuivertje wisselt met Djibril Dianessy en Stefan Askovski is hij voor Guilherme een vaste keus.

André Vidigal staat wederom in de basis

Portugal begint niet goed aan de wedstrijd en ontsnapt aan een achterstand als Osaac Buckley-Ricketts de lat raakt en Chris Willock op een haar na het doel mist. Na ruim een kwartier is het wél raak als Chris Willock (die bij Benfica speelt) doelman Fábio Duarte passeert en Engeland op een 1-0 voorsprong zet.

En Engeland blijft de bovenliggende partij. Vlak voor rust slalomt Keinan Davis (spelend bij Aston Villa FC) door de Portugese defensie totdat João Queirós hem naar de grond trekt. Scheidsrechter Siemen Mulder fluit voor een strafschop die door Davis zelf wordt benut: 2-0.

Na bijna 25 minuten in de tweede helft legt Easah Suliman de eindstand vast. De speler van Grimsby Town FC scoort de derde Britse treffer.

Tijdens de wedstrijd tegen Duitsland werd Vidigal tijdens de rust gewisseld, tegen Engeland speelt de aanvaller 56 minuten mee. Vandaag worden de internationals weer vrijgegeven door de Portugese voetbalbond, waardoor Vidigal morgen waarschijnlijk alweer op het Sittardse trainingsveld staat.

Bron: Federação Portuguesa de Futebol