Terwijl zijn teamgenoten bij Fortuna de degens kruisen met FC RIA neemt André Vidigal het op tegen zijn Italiaanse leeftijdgenoten. En waar Fortuna (probleemloos) wint, verslaat Portugal O21 pakweg 2.200 kilometer verderop Italië O21 met 3-2.

Daar waar Vidigal meermaals beslissend was bij Portugal O20, is de bijdrage van Vidigal vanavond eerder marginaal. In de 88e minuut valt de aanvaller in voor Fernando Fonseca, terwijl de eindstand dan al op het bord staat.

In de eerste helft neemt Portugal een 2-0 voorsprong via twee doelpunten van aanvoerder Diogo Jota (uitkomend voor Wolverhampton Wanderers FC), waarna Italië middels Vittorio Paganini de aansluitingstreffer scoort. Toch weet Portugal het verschil weer naar twee doelpunten te tillen als Diogo Gonçalves vlak voor rust voor Portugals derde treffer tekent.

In de tweede helft verkleint Italië O21 de marge weer tot één doelpunt na een benutte strafschop van Federico Bonazzoli. In het verdere verloop van de wedstrijd verandert er niets meer, waardoor Portugal O21 het duel winnend afsluit.

Portugal O21 verslaat Italië O21, maar er is geen rol van betekenis weggelegd voor André Vidigal

De volgende wedstrijden van Portugal O21 vinden plaats in september, tegen Roemenië en Wales. Maar eerst mag Vidigal genieten van een welverdiende vakantie.

Bron: Federação Portuguesa de Futebol